Vertalen met DeepL

Automatische vertalingen in FileMaker met behulp van de DeepL API


10. March 2022In Add-onsBy Karsten Risseeuw2 Minutes

“TWD, Translate With DeepL” is een add-on voor FileMaker Pro waarmee je heel eenvoudig teksten in andere talen kunt vertalen.

Veel FileMaker-toepassingen kunnen profiteren van meertaligheid, bijvoorbeeld voor de gebruikersinterface, voor documentuitvoer en nog veel meer. Vertalingen zijn echter arbeidsintensief en vereisen goede taalkundige expertise.

“TWD, Translate With DeepL” is een gratis add-on voor FileMaker die kan worden gebruikt om vertalingen te automatiseren. De add-on vertaalt met behulp van DeepL en gebruikt hun API-interface.

Hoe werkt het?

De DeepL API vraagt om een invoertekst en retourneert een uitvoer in een van de beschikbare talen.

De add-on is gebaseerd op een enkel tekstveld, dat evenveel herhalingen als talen moet hebben. De eerste herhaling is de invoertekst. De uitvoer gaat naar een van de herhalingen voor dit veld. Het gebruik van herhalende velden is veel flexibeler en krachtiger dan aparte velden voor elke taal. De add-on beheert het aantal talen dynamisch en berekeningen op basis van herhalingen zijn eenvoudig te maken.

Als een gegevensset wordt vertaald, wordt de eerste kolom (eerste herhaling) gegeven als invoer voor DeepL. Omdat er nu veel kolommen en talen worden opgegeven, verwerkt de add-on de vertaling net zo vaak. Alle bestaande kolommen/talen worden na elkaar vertaald. Alle gegevensrecords kunnen ook op volgorde worden verwerkt. We vonden dit de meest efficiënte methode voor het verwerken van meerdere talen.

Als je al met je eigen vertaaltabel werkt, kun je die gewoon invoeren. De vertalingen moeten echter in herhalingen van dit veld worden geschreven. Zorg er daarom voor dat de structuur hetzelfde is als de voorbeelddatabase in de add-on.

Downloadlinks voor gratis producten worden per email verzonden. Er vindt een emailcontrole plaats. Je hebt een geldig en permanent emailadres nodig.

TWD DeepL (NL) (#27)

Gratis Download

Vul dit formulier in. De downloadlink wordt je per eemail toegestuurd.